Háttérellenőrzés: George Floyd bűnügyi nyilvántartásának vizsgálata

Kép keresztül Getty Images

Snopes mélyrehatóan beszámol Derek Chauvin, a George Floyd halála körüli ügyben indított négy volt rendőr egyikének hátteréről is. Olvassa el azt a jelentést itt .

Mint városok világszerte tiltakozásokban tört ki halála felett George Floyd - egy fekete férfi, aki meghalt, miután egy fehér rendőr körülbelül kilenc percig a nyakán térdelt Minneapolisban - a város rendőrségének szövetségi vezetője elküldte az alább látható képet email szakszervezeti tagoknak. Ebben kritizálta az újságírók és a politikusok általi ábrázolását annak az embernek, akinek halála globális számítást váltott ki a rendőri rasszizmus miatt.



'Amit nem mondanak el, az George Floyd erőszakos bűnügyi története' - mondta előbbiMinneapolisi Rendőrkapitányság (MPD)Bob Kroll hadnagy, aki Floyd halálakor több mint 800 rendőrt képviselt.'A média ezt nem sugározza.'

2020. június 1. levél Kroll által, akit Snopes nem tudott elérni ehhez a jelentéshez és 2021 elején nyugdíjba vonult , online követelések hullámát inspirálta Floyd állítólagos letartóztatásai és halála előtti bebörtönzései kapcsán - főleg olyan emberek körében, akik látszólag bizonyítékokat kerestek arra nézve, hogy a Floydot fojtó mininneapolisi rendőr intézkedései indokoltak voltak-e, vagy az őt megtisztelő emlékművek szükségtelenek.

A legnépszerűbb állítások közé tartozott a jobboldali kommentátor, Candace Owens állítása, aki nagyjából 18 perc alatt videó- ezt több mint 6 millió alkalommal nézték meg, több vádat emelt Floyd múltjával és a halálához vezető eseményekkel kapcsolatban. Azt mondta:

Senki sem gondolja, hogy letartóztatásában meg kellett volna halnia, de amit aljasnak tartok, az az, hogy mindenki úgy tesz, mintha ez az ember hősi életmódot folytatott volna, amikor nem. … Nem vagyok hajlandó elfogadni azt az elbeszélést, miszerint ez a személy mártír, vagy fel kellene emelni a fekete közösségben. … Van egy hosszú rap-lapja, ami veszélyes. Egész életében - az utolsó pillanatig - egy erőszakos bűnöző példája.

Azt állította, hogy az újságírók tévesen értelmezték Floyd halálát a nyilvánosság előtt azáltal, hogy szándékosan kihagyták múltbeli jogellenes magatartásának részleteit, és hamisan és helytelenül a rendőrség brutalitását „mítosznak” nevezte, és a hírmédia valamilyen aljas rendszerének részévé tette az amerikaiak polarizálását a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt. választás.

Az a videó, valamint félrevezető fényképek , az alább látható mémek és szenzációsak bulvárhírek Floyd múltjáról számos kérdést kért Snopes-től azoktól az emberektől, akik azt kérdezték, vajon 46 éves korában halála előtt valóban börtönben vagy börtönben töltött-e időt.

A mémben szereplő állítások az igaz és a hamis keverékei, amint alább dokumentáljuk. Röviden: az állítólagos bűncselekmények és időtartamok többnyire pontosak, azzal a figyelmeztetéssel, hogy Floydot 1998-ban lopásért, nem pedig fegyveres rablásért ítélték el. De a következő információk félrevezetővé teszik a poszt egyéb aspektusait: Nem minden bűncselekmény vezetett börtönidőhöz, inkább börtönbüntetésekre utaló bizonyítékok nem utalnak arra, hogy a 2007-es vádban részt vevő nő terhes lett volna. A toxikológiai eredmények túlzása szerint Floyd „magas volt met ”, amikor egy zsaru megfojtotta, és nincs semmi bizonyíték arra, hogy Floyd„ autóvezetésre készült ”a rendőrökkel való halálos találkozása előtt, azon kívül, hogy a tisztek azt mondják, hogy megkeresték őt, amikor leült egy jármű.

A következőkben mindent tudunk Floyd által elkövetett bűncselekményekről - aki Észak-Karolinában született, élete nagy részét Houstonban élte és 2014-ben Minneapolisba költözött - a bírósági nyilvántartások és a rendőrség beszámolói alapján, hogy teljesítsék ezeket a kéréseket. Ezenkívül ez a jelentés a következőket vizsgálja:

  • Vajon Floyd korábbi letartóztatásainak és bebörtönzésének volt-e hatása a rendőröknek a 911-es hívás során elkövetett, halálához vezető cselekedeteire?
  • Vajon „magas a metája” volt, amikor a minneapolisi rendőr megfojtotta és meghalt, mint a fentebb bemutatott mém állítja?
  • Hogyan fog szerepet játszani Floyd bűnügyi nyilvántartása és bonc-toxikológiai eredményei a halálában vádolt rendőrök gyilkossági perében?
  • Miért hívják fel egyesek a figyelmet a rendőrség által megölt nem fehér emberek bűnügyi történetére?

Az elején meg kell jegyeznünk azt az ügyvédet Ben Crump , aki Floyd családját képviseli, nem válaszolt Snopes többszöri megjegyzéskérésére, és amikor telefonon elértük az MPD szóvivőjét a jelentésért, e-mailes interjút kért, de nem fejezte be.

Azt is világossá kell tennünk, hogy Floyd halálában érintett négy tisztet, köztük a nyakán térdelő rendőrt kirúgták az MPD-ből, és büntetőeljárás alá vonták őket (részletek alább).

A rendőrség Floydot összesen 9 alkalommal tartóztatta le, főleg kábítószer- és lopási vádak miatt

Alapján bírósági nyilvántartás Harris megyében, amely Floyd szülővárosát, Houstont foglalja magában, a hatóságok 1997 és 2007 között kilenc külön alkalommal tartóztatták le, főleg kábítószer- és lopási vádak miatt, amelyek hónapokig tartó börtönbüntetést eredményeztek.

Mielőtt azonban rátérnénk ezen esetek sajátosságaira, először néhány életrajzi részletet kell bemutatnom Associated Press (AP): Floyd egyedülálló anya fia volt, aki kisgyermekkorában Észak-Karolinából Houstonba költözött, hogy munkát találhasson. Az úgynevezett „Cuney Homes” -ben, egy alacsony jövedelmű, több mint 500 lakást számláló állami lakótelepben telepedtek le a város túlnyomórészt fekete harmadik kórtermében. Tizenéves korában Floyd a Jake Yates középiskola sztárfutball- és kosárlabdázója volt, később két évig kosarazott egy floridai közösségi főiskolán. Ezt követően, 1995-ben, egy évet töltött a Kingsville-i Texas A&M Egyetemen, majd visszatért édesanyja houstoni Cuney lakásába, hogy munkát találjon az építőiparban és a biztonság területén.

Egy másik fontos kontextus annak feltárása során, hogy a rendőrség hogyan és milyen körülmények között tartóztatta le Floydot az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején, amikor a Cuney Homes-ben élt: A rendőrség többször végigsöpört a komplexumon, és végül számos férfiak, köztük Floyd - mondta a Tiffany Cofield nevű szomszédsági barát AP . Ezenkívül Texasban az ország egyik legmagasabb bebörtönzési aránya van, a börtönpolitikai kezdeményezés szerint , és számos tanulmányok a show-hatóságok sokkal inkább a fekete texasiakat célozzák meg letartóztatásként, mint a fehér lakosokat.

Ami Floyd letartóztatásának részleteit illeti, az első 1997. augusztus 2-án történt, amikor majdnem 23 éves volt. Az ügyészek szerint a rendőrség abban az esetben fogta el, hogy egy grammnál kevesebb kokaint szállított másnak, ezért körülbelül hat hónap börtönre ítélték. A következő évben a hatóságok két külön alkalommal (1998. szeptember 25-én és 1998. december 9-én) letartóztatták és lopással vádolták Floydot, összesen 10 hónap és 10 nap börtönre ítélve.


Ezután, körülbelül három évvel később (2001. augusztus 29-én) Floydot 15 napos börtönbüntetésre ítélték „a rendőr személyazonosságának elmulasztása miatt” - állítják a bírósági dokumentumok. Más szavakkal, állítólag nem adta meg a nevét, címét vagy születési dátumát egy zsarunak, aki ismeretlen okokból tartóztatta le (a bírósági nyilvántartásból nem derül ki, hogy a rendőrök miért kérdezték ki egyáltalán), és ezt kérte. Személyes adat.

2002 és 2005 között a rendőrök újabb négy bűncselekmény miatt tartóztattak le és vádolták meg Floydot: amiért kevesebb mint egy gramm kokain volt rajta (2002. október 29-én) bűncselekmény elkövetése miatt (2003. január 3-án), mert kevesebb, mint egy gramm kokaint valaki másnak (2004. február 6-án), és amiért ismét kevesebb mint egy gramm kokain volt a birtokában (2005. december 15-én). Körülbelül 30 hónap börtönre ítélték e bűncselekmények miatt.

Végül 2007-ben a hatóságok letartóztatták és vád alá helyezték Floydot a legsúlyosabb bűncselekményével: súlyos fegyveres rablással.

A rendőrök valószínű okú nyilatkozata szerint, amely gyakran az ügyészek gyanúsítottak elleni ügyének alapja, az eset (2007. augusztus 9-én) így alakult: Két felnőtt, Aracely Henriquez és Angel Negrete, valamint egy kisgyermek tartózkodott otthon, amikor kopogást hallottak a bejárati ajtón. Amikor Henriquez kinézett az ablakon, meglátott egy „kék egyenruhába öltözött” férfit, aki azt mondta, hogy „a vízügyi minisztériumnál van”. De amikor kinyitotta az ajtót, rájött, hogy a férfi hazudik, és megpróbálta elzárni. Ezután a nyilatkozat így hangzik:

Ez a férfi azonban nyitva tartotta az ajtót, és megakadályozta ebben. Ekkor egy fekete Ford Explorer állt fel a panaszosok lakóhelye előtt, és öt másik fekete férfi kilépett ebből a járműből és elindult a bejárati ajtóhoz. Ezek közül a legnagyobb gyanúsított a lakóhelyre kényszerült, pisztolyt helyezett a panaszos hasához, és a lakóhelyiség nappalijába kényszerítette. Ez a nagy gyanúsított akkor folytatta a lakóhely átkutatását, miközben egy másik fegyveres gyanúsított őrizte a panaszost, akit ez a második fegyveres gyanúsított pisztollyal ütött a fejébe és az oldalsó területére, miután segítségért kiáltott. Amikor a gyanúsítottak átnézték a lakóhelyet, megkövetelték, hogy tudják meg, hol vannak a kábítószerek és a pénz, Henriquez panasz pedig azt tanácsolta nekik, hogy a lakóhelyen nincs ilyen. A gyanúsítottak ezután néhány ékszert elvittek a panaszos mobiltelefonjával együtt, mielőtt a fekete Ford Explorerrel elmenekültek volna a helyszínről.

Körülbelül három hónappal később a Houstoni Rendőrkapitányság kábítószer-osztályának nyomozói „az egyik vizsgálatuk során rábukkantak erre a járműre, és nyomozásuk idején a következő személyeket azonosították a jármű utasainak: George Floyd (sofőr)…” a nyilatkozat olvasható.

A 6 láb-7-nél Floydot azonosították a „legnagyobbnak” a hat gyanúsított közül, akik a Ford Explorerben érkeztek az otthonba, és pisztolyt nyomtak Henriquez hasához, mielőtt lopni kívánt tárgyakat kerestek volna. (A bírósági iratokból semmi sem utal arra, hogy terhes volt a rabláskor, ellentétben azzal, amit mémek és Owens később állítottak.) 2009-ben bűnösnek vallotta magát, és öt év börtönre ítélték. Csaknem 40 éves korában, 2013 januárjában bocsátották szabadon.

Nem tudjuk, hogy az MPD tisztviselői tudták-e Floyd korábbi letartóztatásait és bebörtönzéseit

De ennek teljes körű feltárása érdekében ismertetjük, mi történt 2020. május 25-én. 20 óra körül valaki egy dél-minneapolisi kisboltban felhívta a rendőrséget, hogy egy férfi 20 dolláros hamis számlát használt fel cigaretta vásárlására, majd kiszaladt a közelben parkoló járműhöz. A telefonáló szerint a hívó nem azonosította Floydot név szerint 911 átirat .

De itt van néhány részlet arról a hívásról, amelyet Floyd halála után tudtunk meg: Az üzlet tulajdonosa, Mahmoud Abumayyaleh, mondta az NPR-nek az ügyintézőket arra képezik ki, hogy értesítsék a menedzsmentet, ha valaki hamis pénzt használ, és a dolgozók rendőrök nélkül próbálják maguk kezelni a bűncselekményt, hacsak a dolgok erőszakossá nem fajulnak. De Floyd esetében Abumayyaleh szerint egy tizenéves hivatalnok, akit csak hat hónapja foglalkoztattak, 911-nek hívta, lényegében arra utalva, hogy a munkavállaló nem értette teljes mértékben a jegyzőkönyvüket. Ezenkívül a tulajdonos elmondta, hogy Floyd körülbelül egy éve volt törzsvásárló, és soha nem okozott problémát.

A bírósági iratok szerint a tjaj MPD tisztek-Thomas Lane és J. A. Kueng-válaszolt a 911-es hívásra, és miután beszélt az üzletben tartózkodó emberekkel, megkereste Floydot egy parkoló járműben a közelben.

Amikor Lane beszélgetni kezdett Floyddal, aki a jármű vezetőülésén ült, a tiszt előhúzta a fegyvert, és utasította Floydot, hogy mutassa meg a kezét. Floyd eleget tett a parancsnak, ekkor a tiszt táskába tette a fegyverét. Aztán Lane kihagyta Floydot a kocsiból, és „rátette a kezét Floydra, és kihúzta a kocsiból”, és megbilincselte, ügyészek szerint . Azután, dokumentumok töltése állapot:

Mr. Floyd Lane-nel sétált a járdára, és Lane irányában leült a földre. Amikor Mr. Floyd leült, azt mondta: „köszönöm, ember”, és nyugodt volt. Alig két percig tartó beszélgetés során Lane Mr. Floyd nevét és azonosítóját kérte. Lane megkérdezte Mr. Floydot, hogy „van-e valamin”, és megjegyezte, hogy hab van a szája szélén. Lane elmagyarázta, hogy hamis pénznem átadása miatt tartóztatja le Floyd urat.

20: 14-kor Lane és Kueng tisztek felállták Floyd urat, és megpróbálták elsétálni Floyd úrhoz a rajtkocsijukhoz. Amikor a tisztek megpróbálták bekísérni Mr. Floydot a rajtkocsijukba, Mr. Floyd megmerevedett és a földre zuhant. Mr. Floyd elmondta a tiszteknek, hogy nem ellenáll, de nem akar beülni a hátsó ülésre, és klausztrofób.

Ekkor két másik tiszt - Derek Chauvin és Tou Thao - megérkeztek a helyszínre, és újból megpróbálták Floydot egy osztag kocsiba ültetni. Amíg megpróbálták ezt megtenni, azt állította, hogy nem tud lélegezni. Aztán a sovin elleni büntetőeljárások szerint a tiszt kihúzta Floydot az osztag kocsiból, és „Mr. Floyd arccal lefelé ment a földre, és még mindig megbilincselték. A panasz folytatódik:

Kueng tiszt visszatartotta Floyd úr hátát, Lane tiszt pedig a lábát. Chauvin tiszt bal térdét Mr. Floyd feje és nyaka köré helyezte. Mr. Floyd azt mondta: 'Nem tudok lélegezni' többször, és többször mondta: 'Mama' és 'kérem'. Egy ponton Mr. Floyd azt mondta, hogy „meghalok”.

Minnesotai bíró kiadott felvételeket tól tőlLane és Kueng testkamerái 2020 augusztusának elején - új bizonyítékok, amelyek azt mutatták, hogy megpróbálták Floydot beültetni az osztag kocsijába, és ismételt kérése a tisztek számára, hogy vegyék fontolóra egészségét.A videók azt is megmutatták, hogy sovin a földön rögzítve tartotta Floydot, és körülbelül kilenc percig térdelt a nyakán, köztük majdnem három percig, miután Floyd nem reagált.

Ezután sürgősségi orvosi technikusok és tűzoltóság személyzetenként az esemény beszámolói , az orvosok berakták Floydot egy mentőautóba, ahol egy mechanikus mellkasi kompressziós eszközt használtak Floydon, bár pulzusát nem tért magához, és állapota sem változott.

Nem világos, hogy az MPD tisztviselői a hívás előtt vagy közben bármikor tudtak-e Floyd korábbi texasi letartóztatásairól, és ha igen, ezek az információk egyáltalán befolyásolták-e tudatosan vagy tudat alatt cselekedeteiket. Az MPD szóvivői a kisbolt hívása előtt nem válaszoltak Snopes kérdéseire a tisztek Floyddal kapcsolatos előzetes ismereteiről, és az osztály sem válaszolt arra, hogy a tisztek általánosságban az érintett személyek bűnügyi nyilvántartása alapján 911 hívásra, vagy a gyanúsítottak megközelítéséhez igazítsák válaszaikat.

A vádiratok, a rendőrségi iratok és egyéb bírósági iratok, amelyek Floyd bűnügyi történetét ismertetik, mind nyilvánosan elérhetők a Harris megyei kerületi hivatalnok online adatbázisán keresztül. Ezenkívül a Az MPD házirendje és eljárási kézikönyve , amely mindent felvázol, kezdve attól, hogy a tiszteknek hogyan kell öltözködniük a munkában, az erőszakos iránymutatásokig. A tisztek számítógépes diszpécser rendszert használnak a 911 hívások kezelésére, és gyakran támaszkodnak az osztagkocsijukban lévő számítógépekre az információk felkutatásához és dokumentálásához.

Mindez azt mondta, MPDMedaria Arradondo vezér 2020. június 10-én azt mondta:Ebben a felhívásban nincs semmi, amelynek Floyd úr halálával kellett volna eredményt hoznia. ”

A toxikológiai megállapítások túlzása azt állítja, hogy Floyd halálakor „magas volt a metiben”

Owens egyik követelésére válaszul -George Floyd letartóztatása idején magas volt a fentanil és magas a metamfetamin szintje ”- valamint a közösségi média felhasználói állításai, akik úgy tűnt, hogy bizonyítékot keresnek arra, hogy az MPD tisztviselői miért cselekedtek úgy, ahogy tettek, itt kicsomagoljuk Floyd boncolási jelentésének eredményei.

Az állítás kétágú: hogy Floyd rendszerében met volt és hogy nagyot szedett a drogban, amikor Sovuvin fojtogatva a nyakára térdelt.

Először is, 2020. május 29-én a bírósági dokumentumok kiderítették, hogy a Hennepin megyei orvosi vizsgáló Floyd halálával kapcsolatos vizsgálata nem mutatott ki „semmilyen fizikai megállapítást, amely alátámasztaná a traumás fulladás elidézését”, és hogy a „potenciális mámorító szerek” és a már meglévő szív- és érrendszeri betegségek „valószínűleg hozzájárultak halálához. . ” (Megjegyzés: A szívkoszorúér-betegség és a magas vérnyomás általában évek, nem percek alatt növeli a betegek stroke és szívrohamának kockázatát, és az orvosok szerint az asphyxia vagy fulladás nem mindig hagy fizikai jeleket.)

Két nappal később a megye kiadta a nyilatkozat amely Floyd halálának okát a „kardiopulmonális letartóztatásnak tulajdonította, amely bonyolítja a rendfenntartó szervek szubdualizációját, visszafogását és nyakának összenyomását”-ami lényegében azt jelenti, hogy meghalt, mert a szíve és a tüdeje leállt, miközben a rendőrök visszatartották. Ez a bejelentés csak néhány órával Floyd családja után érkezett kiadott megállapításokat egy külön, magán boncolás, amely megállapította, hogy Floyd valóban meghalt Chauvin nyakán lévő térdének és a többi tiszt hátán történő nyomásának kombinációjában. (A boncolás másolatát és annak minden részletét nem hozták nyilvánosságra.)

A megye utóholtja szerint toxikológiai szűrés , amelyet az alábbiakban foglalunk össze, és amelyet Floyd halála után egy nappal hajtottak végre, fentanilt szenvedett, és nemrégiben metamfetaminokat (valamint más anyagokat) használt, mielőtt Sovin megfojtotta volna.

Pontosabban: Floyd pozitívnak bizonyult 11 ng / ml fentanilra - ami egy szintetikus opioid fájdalomcsillapító - és 19 ng / ml metamfetaminra vagy methre, bár nem világos, hogy a bódító szerek milyen módszerrel jutottak be a véráramába vagy milyen okokból.

De bonyolultabb annak bizonyítása, hogy „magas volt-e” a rendőrséggel végzetes találkozásakor. Bár mindenki reakciója és toleranciája az ilyen gyógyszerekre változó, és a gyógyszerek keverésének hatása teljesen kiszámíthatatlan lehet, a laboratóriumi technikusok szerint a fentanil három nap alatt, elsõ alkalommal a lövöldözés után, lassan távozik a felhasználók rendszerébõl, fõleg vizelettel. Ezenkívül „0,20 ng / ml feletti fentanil jelenlétét” - ami lényegesen kisebb, mint a Floyd rendszerében található mennyiség - „erős mutatónak tekintik arra, hogy a beteg fentanilt használt”. Mayo Klinika Laboratóriumok .

MertA metamfetaminok, amelyeket általában füstölnek vagy injektálnak, a felhasználók azonnali eufóriát éreznek, majd a gyógyszer szűkülő hatása nyolc és 24 óra között tart. A kezdeti „rohanás” után a metamennyiség csökken a véráramukban, és a gyógyszer tesztjei akár öt napig is pozitívak lehetnek. Per Rochesteri Egyetem Orvosi Központja , a Floyd vérkeringésében talált metamfetaminok mennyisége (19 ng / ml vagy 0,019 mg / L) a betegek egyes terápiás vagy előírt felhasználásának „tartományában” van.

Hennepin megyei orvosvizsgálók azt is állították, hogy Floyd vérszintje úgy tűnik, mintha a múltban „nemrégiben” használt volna metát, nem pedig arról, hogy magasra tetőzött volna, és a megyei nyomozók nem sorolták fel a gyógyszereket Floyd halálának okaként. , hanem inkább „jelentős körülményekként”, amelyek befolyásolták a halálát.Ezen okokból, és figyelembe véve a Floyd toxikológiai jelentésben kimutatott metamfetamin mennyiségét, a tudományos bizonyítékok túlzása azt állítja, hogy Floyd „magas metotartalmú volt”, mielőtt a rendőrség megfojtotta volna - bár vérkeringése pozitívnak bizonyult a gyógyszerre nézve.

De az elemzés során fontos figyelembe venni egy sürgősségi osztályú orvosok és pszichiáterek csoportjának betekintését, akik Floyd halála nyomán a Tudományos amerikai : 'Amikor a fekete embereket megölik a rendőrség, akkor jellemük, sőt anatómia gyilkosa felmentésének igazolásává válik. Ez egy jól csiszolt taktika. ”

Továbbá a levél az amerikai fekete orvosok és egészségügyi dolgozók ezreinek nevében „A fekete orvosok kollektív nyilatkozata” George Floyd haláláról ”a következőket mondta:

A fizikai boncolás ezen szakaszában érdemtelen megemlíteni azokat a bódító szereket, amelyekre Floyd úr hatással lehetett. Egy medicolegal boncolás során a vizelet toxikológiai szűrésének eredményei gyakran pontatlanok. Minden anyagot fel kell mutatni és meg kell erősíteni a vérben és / vagy bizonyos szervekben, mielőtt kijelenthető lenne, hogy egy személy ittas volt, és hogy a halál a toxicitás szövődménye.

Floyd rap lapja és a toxikológiai eredmények valószínűleg szerepet játszanak a tisztek gyilkossági tárgyalásain

Hitelesíthetjük az előzményeket az ezzel kapcsolatos következtetéseinkkel kapcsolatban. Például George Zimmerman gyilkossági tárgyalása során - aki ugyan nem rendőr volt, de végül halálos lövöldözésben felmentették gyilkosság vádja alól. Trayvon Martin , egy fekete tinédzser, 2012-ben - Martin állítólagos mulasztásáról és apró bűncselekményekről számol be hírcímeket készített . Hasonlóképpen az emberek felhívták a figyelmet a Alton Sterling , egy 37 éves fekete férfit, akit egy fehér rendőr lőtt le és gyilkolt meg 2016-ban a Louisiana államban, Baton Rouge-ban, mivel túlélő hozzátartozói jogellenes halálesetet indítottak a rendőrség és a város ellen (amely az írás kezdetén is folyamatban van) ).

A rendőrség halálos erőszakos alkalmazásának legfrissebb, nagy jelentőségű ügyében mind a négy tisztet - Lane, Kueng, Sovin és Thao - Floyd vitatott gyilkosságát követő napon kirúgták az MPD-ből, és büntetőeljárás alá vonták őket.

A 44 éves 19 éves MPD veterán Chauvinért, akit a négy férfi legsúlyosabb vádjával néznek szembe, a Hennepin megyei ügyészek eredetileg harmadfokú gyilkosság és másodfokú emberölés. De június elején, miután Tim Walz minnesotai kormányzó felkérte az állam főügyészét Keith Ellison hogy átvegye az ügyet, Ellison korszerűsítette ezeket a díjakat így a volt MPD-tisztnek most a megyei ügyészek által felhozott eredeti vádak mellett a másodfokú gyilkosság súlyosabb vádjával is szembesülnek. (Olvassa el azt a legfrissebb panaszt itt .) Az első bírósági megjelenése 2020. június 8-án volt, amely többnyire eljárási jellegű volt, és 1,25 millió dolláros óvadék ellenében tartották.

Eközben Thao, Kueng és Lane vádjával másodrendű gyilkosság megsegítését követik el, miközben bűncselekményt követnek el, és Floyd meggyilkolásában másodrendű emberöléssel járulnak hozzá. (A teljes vádakat ellen olvashatja Thao itt Kueng itt , és Itt a sáv .) Első bírósági fellépésüket 2020. június 4-én tették meg, ahol egy bíró mindegyikük számára óvadékot szabott ki 750 000 dollárra, ha egyetértenek bizonyos feltételekkel, például elhagyják a rendészeti munkát és elkerülik a kapcsolatot Floyd családjával. Egy héttel később Lane (37)ezt az összeget könyvelte el, és kiszabadították a Hennepin megyei börtönből, és ügyvédje elmondta Csillag Tribune indítványt tervezett benyújtani a vádak elutasítására.

E jelentés alapján mind a négy tisztet a következő bírósági megjelenésre tervezték 2020. június 29-én, és egyetlen bírósági eljárás sem foglalkozott ezzelFloyd bűnügyi története vagy kábítószer-fogyasztása, kivéve a vádemelési dokumentumokat, amelyek Hennepin megye boncolási jelentését és toxikológiai eredményeit említik.

Miért hívják fel az emberek a figyelmet a rendőrség őrizetében elhunyt fekete férfiak bűnügyi történeteire?

Évtizedek óta az internet sarkai és az újságírók kiemelték a nem fehér emberek bűnügyi nyilvántartását, amelyeket a hatóságok öltek meg, vagy vírusos videókban kaptak el, függetlenül a rap lapok relevanciájától.

Az egyik csúnyább példák esete Charles Ramsey , egy saját maga által leírt „félelmetesnek látszó fekete haver”, aki 2013-ban segített megmenteni Amanda Berry klevelandi nőt, akit évek óta raboltak el és túszul ejtettek egy Ramsey közelében lévő otthonban 2013-ban. interjúk a mentés futótűzként terjedt az interneten, de aztán egy helyi tévéállomás elmesélt egy történetet bűnözői múltjáról (később eltávolították, és az állomás bocsánatot kért ).

Floyd esetéhez hasonlóbbak a fent említett példák Sterlingről és Martinról: fekete férfiakról, akik a rendőrség, illetve a szomszédsági őrség önkéntes kezei miatt haltak meg, és akiknek történetét haláluk után hírmondásokban vezették be, látszólag a vértanúság megtagadásának erőfeszítéseinek része.

A rendőrségi reform szószólói szerint a minta igazságtalanul hibáztatja a rendőri erőszak áldozatait, és elvonja a lakosság figyelmét az események középpontjában álló legfontosabb kérdésről: A tisztek túl gyakran alkalmaznak erőszakot, amikor állampolgárokkal foglalkoznak, különösen, ha fekete, őshonos, vagy színes emberek.

Kevin O Cokley, az austini Texasi Egyetem pszichológiai professzora, aki a fekete amerikaiakkal szembeni rendőri brutalitást tanulmányozza, a Snopes-nek küldött e-mailben elmagyarázta a média mintázatának pszichológiáját. Azok közül, akik Floyd bűnözői múltjára hívják fel a figyelmet, konkrétan azt írta:

Ez belefér abba, amit a pszichológusok hívtak igazságos világ hipotézise , amely kognitív elfogultság, ahol az emberek azt hiszik, hogy a világ igazságos és rendezett, és az emberek megkapják, amit megérdemelnek. Az emberek nehezen hiszik el, hogy rossz dolgok történhetnek jó emberekkel, vagy olyanokkal, akik nem érdemlik meg. Ez azért van, mert ha az emberek tudják, hogy ezek a dolgok történnek, akkor el kell dönteniük, hogy akarnak-e tenni valamit ez ellen, vagy némán ülve tudják, hogy igazságtalanság történik körülöttük.

Továbbá kollégája Richard Reddick , az egyetem Oktatási Főiskolájának munkatársa, egy telefonos interjúban elmondta nekünk, hogy a Floydra vonatkozó állítások a korszak erősen polarizált médiakörnyezetének termékei, amelyet politikusok és újságírók évek óta tartó problematikus történetmesélése egészít ki, amely a fekete férfiakat csak „ bűnöző szervezetek ”árnyalt emberek helyett. Ő mondta:

Ez az, amit a fekete férfiak meglehetősen ki vannak téve - nem gyakran összetett, egész embernek tekintik őket, akik csodálatos és nem is olyan nagy dolgokat tettek életük során, hanem egyszerűen bűnözők. … Úgy tűnik, hogy ez nagyon jellemző a fekete férfiakra, akiket megfontoltan meggyilkolnakMeg kell találnunk ennek indokolását, kifogását vagy igazolását, nem számít, mi volt az.

Más szavakkal elmondta, hogy a nyilvános elbeszélés eltávolítása a rendőrök cselekedeteitől Floyd bűnügyi történetéhez aismétlődő kommunikációstratégia „amelynek célja, hogy ne tekintsük áldozatnak, embertelenítsük és karikatúrává tegyük”. Az emberek feliratkozhatnak a „volt neki jönni” trópusra, így nem kell sajnálniuk a rendőri brutalitás áldozatát, és megtagadhatják a rendőrség felelősségét tetteikért - mondta Reddick. Hozzátette:

Nem bízom az emberek motivációiban, akik ezt elősegítik. … Természetesen azt kérdezik: „Miért nem foglalkoznak [Floyd bűnügyi történetével] a nagy médiában?” És azért, mert ez nem releváns az efféle történetek szempontjából. Ami George Floyddal történt Minneapolisban, annak semmi köze ahhoz, ami 2007-ben történt vele, amit tett.

Reddick ekkor elmondta, hogy Floyd korábbi letartóztatásai és bebörtönzései indokoltan megjelenhetnek Floyd életéről szóló „egészséges portrékban” (például ez az AP-történet ), míg O Cokley szerint a hírmédiának kellene nem a Floydról szóló történeteibe bele kell foglalni a hátteret, mert „nincs jelentősége a tiszt viselkedésének szempontjából”, és mivel „titt nincs szabványosítva a rendőri kötelességszegés áldozatait érintő történetekre vonatkozó háttérinformációk felvétele. ” Reddick így foglalta össze a jelenséget:

Nem szabad összetévesztenünk egy ember életének bonyolultságát egy olyan eseménygel, amely az életének elvesztésével végződött - ezek a pillanatok és ez az idő releváns, de nem évekkel ezelőtti büntetőítélet, mert állítólag ez egy olyan ország, ahol, amikor letöltötte a büntetését, most újjáépítheti életét, mint amit megpróbált.

2013 januárjában, miután Floydot szabadlábra helyezték a súlyos rablás miatt, az őt ismerő emberek azt mondták, hogy „jobb fejjel” tért vissza Houston harmadik kórtermébe. Rendezvényeket szervezett helyi lelkipásztorokkal, mentorként szolgált az állami lakóépületében élő emberek számára, és szeretettel hívták „Big Floydnak” vagy „az O.G.-nek”. (eredeti gengszter), mint tisztelet címe annak, aki tanult tapasztalataiból. Aztán 2014-ben Floyd, ötgyermekes apa, úgy döntött, hogy Minneapolisba költözik, hogy új állást találjon és új fejezetet kezdjen.

'A világ ismeri George Floydot, én ismerem Perry Jr.' - mondta Kathleen McGee , a nagynénje (Floyd becenevére hivatkozva), temetésén, 2020. június 9-én. 'Bosszantó kis gazember volt, de mindannyian szerettük.'

George Floyd halála és ennek eredményeként az Egyesült Államokban a rendőri erőszak és a faji igazságtalanság elleni tiltakozások szaporodnak. Legyen tájékozott. Olvas különleges lefedettségünk, hozzájárul missziónk támogatása érdekében, és nyújtson be bármilyen tippet vagy követelést, amelyet lát itt .