Ez Aracely Henriquez, az a nő, akit állítólag bántalmaztak George Floyddal?

Kép a képernyőképen / El Pais

Követelés

A fényképen Aracely Henriquez, egy nő látható, akit állítólag George Floyd rablással bántalmazott.

Értékelés

Tévesen Tévesen Erről az értékelésről

Eredet

2020 júniusában, amikor a rendőri erőszak és a faji igazságtalanság elleni tiltakozások az Egyesült Államokban folytatódtak George Floyd, egy fekete férfi meggyilkolása után, aki Minneapolisban a rendőrség őrizetében halt meg, fénykép keringeni kezdett a közösségi médiában. A kép állítólag egy Aracely Henriquez nevű nőt mutatott, azzal a hamis állítással együtt, hogy Floyd egyszer 'brutálisan' bántalmazta rablás közben.Ez nem Henriquez képe. Mielőtt elmagyaráznánk, meg kell jegyeznünk, hogy a rendőrség találkozása, amely Floyd halálát eredményezte 2020 májusában, a jelentés egy boltban elfogadott 20 dolláros hamis számláról, nem pedig letartóztatási parancs vagy Floyd állítólagos bűnügyi története nyomozásával.

Továbbá az ebben a mémben tett állítások túlzottak vagy egyenesen fabrikáltak. Míg Floydot 2007-ben valóban letartóztatták otthoni rablásban való részvétele miatt (Floyd bűnügyi nyilvántartásának részletes elemzését, ideértve a 2007-es rablást is, ez a cikk ), semmi bizonyíték nem utal arra, hogy Henriquez terhes lenne, vagy Floyd fenyegetéssel fenyegetné meg a babáját. Henriquez megsérült az eset során, bár a rendőrség jelentése szerint a sérüléseket egy másik férfi okozta, nem Floyd. De a fent látható kép nem illusztrálja sérüléseinek mértékét, mert a kép nem róla szól.

Ez valójában Andrea Sicignano fényképe, egy hallgató, akit a hírek szerint 2018-ban Madridban bántalmaztak és megerőszakoltak. Sicignano ezeket a képeket közzétette Facebook-oldalán, a támadását részletező üzenettel együtt. Az El Pais spanyol sajtóorgánum számolt be :

A rendőrség főkapitányságának forrásai szerint két hétvége ezelőtt egy Madridban élő 27 éves diákot támadott meg és erőszakolt meg egy férfi két hétvégével ezelőtt a buszpályaudvar közelében, az Aluche negyedben, a főváros déli részén.

Andrea Sicignano, aki az elmúlt fél évben Madridban élt, Facebook-fiókján egy nyilvános bejegyzésen keresztül leírta, mi történt vele, amikor egy barátjával töltött éjszakáról tért haza.

[…]

„Nem világos, hogy pontosan mi történt ezután, de amint rájöttem, hogy veszélybe kerülhetek, megpróbáltam távozni. De ez az ember erőszakos és erőszakos lett velem szemben - folytatja.

„Ahogy harcoltam, elkezdett verni. Sikítottam és küzdöttem minden erővel, amit csak tudtam. Kétségbeesetten próbáltam elérni a telefonomat, de spanyolul kiáltott: 'Megvan a telefonod, senkit sem tudsz felhívni.'

[…]

'Biztos voltam benne, hogy meg fog ölni' - folytatja. „Végül lehunytam a szemem. Abban a reményben, hogy abbahagyja a verést, úgy tettem, mintha halott lennék. Imádkoztam, hogy amikor kinyitom a szemem, eltűnik. Nem tudom, mennyi idő telt el, mire végre kinyitottam a szemem, de amikor megtettem, eltűnt. ”

Végül azt írja: „Megerőszakolt.”

Röviden, a fent bemutatott mémben valóban egy nő fényképe látható, akit brutálisan bántalmaztak. Az ábrázolt nő azonban nem Henriquez, és a mémben leírt támadás semmilyen módon nem kapcsolódik Floydhoz. Ez a mém téves, túlzó és fabrikált részleteket is Floyd 2007-es rabló letartóztatásáról.

Az olvasók alaposabban szemügyre vehetik az övét bűnügyi nyilvántartás itt .